No boys allowed!

sisterhood1-award

Today is one of those days when I feel too quiet for words. I have been grappling with writing these past days, and it’s beginning to really suck. I understand that ‘ve been quite busy to the teeth, but it’s still no excuse for my muse to go AWOL on me. That’s just rude! Anyway, to more interesting issues… just recently, I was nominated for the Sisterhood blog award by Yemie. She is one blogger who just knows how to light you up like a Christmas tree, and ever since I got this award, I been feeling like December. Thank you Madam Yemie for this, you rock to infinity.

The rules of this award are summarized below:
1. First, the award logo’s expected to be displayed openly on the recipient’s blogsite!
2. Next, the Blogger who nominated you must be thanked and put up for mention via a link that easily takes one back to their own sites!
3. Ten questions as posed by the Blogger who nominated you are expected to be answered!
4. You’re also mandated to nominate and notify ten Bloggers of your choosing and pass on the torch to them!
5. Finally, you get to task your nominees with any ten random questions that so tickles your fancy!

Here are the questions asked me by Yemie:
1. What’s your life’s philosophy?
Answer: Forgive, Forget and Learn. As we grow through life’s shades and stains, people teach us to forgive and forget. But what good is such healing, if we fail to learn from the process? Forgive those that hurt you, it doesn’t much as set them free as it does you. You’ll hurt yourself too sometimes, forgive… let yourself; it helps you grow. And then most importantly, you must teach yourself to forget the pain, but not the lesson.

2. One word that best describes you would be……?
Answer: Atypical.

3. What’s the one best thing for you ’bout being female?
Answer: Being able to challenge the norm in a world where little importance is attached to the worth of womanhood outside of making good wives, making babies and making families.

4. Given another chance at ‘Womanhood’, in say…. another life; will you chance or trade it in on a whim, for the other gender? Why?
Answer: I wouldn’t trade the experience of womanhood for anything in the world, because it doesn’t stop me from being who, what or where I want to be; if anything, it gives me a cause and a reason. It’s just purfect!

5. Who’s that one person, (could be your regular boy/girl next door or a celebrity crush or a pet or even a stuffed toy) you’d REALLY fancy being marooned with for three whole days and nights on a deserted island and why?
Answer: Me. In every literal and non-literal sense of the word. Hahha! I know, I know. I’m awesome like that.

6. What are the five most essentials you’ve gotta have, (as in couldn’t do without); in your handbag or purse at every one time?
Answer: Robb/Vaseline, Pen/Pencil, Notepad, Earpiece, and Phone(s).

7. Body Odour, B.O or Dragon Breath (bad breath)? Which do you consider the ‘lesser of two evils’….the one you can ‘stomach’ and put up with, if your very life depended on it? Note: Failure to choose one of these means you favor dying outrightly! Give this some deep thoughts, Babycakes!
Answer: Mami! This wan tuff o! Well, i’ll say dragon breath and pray that the only time I find myself standing next to the person, is when we have to take a group picture… and of course, i’ll have a sub prayer point hoping the person just does a funky pout rather than an outright smile or full-split grin.

8. Fabulous Flats or ‘Killer’ Stiletto Heels? Your top choice would be…?
Answer: Fab flats please! I hate to dawdle.

9. What love lingo do you speak?! Are you the ‘touchy-feely’ type who’s into Physical Touch( Intimacy) and just loves to snuggle up, cuddle and canoodle? OR Will you be that super sensitive lassie, who fancies and craves being showered with Gifts like flowers, perfumes, chocolate bars, jewels and lockets or even a simple silken scarf….anything; for no just reason, a spontaneous gesture? OR Perhaps, you’re that girl who simply just melts when you’re continually told and reassured that you’re most adored, cherished via spoken or written words… love notes hidden in conspicuous nooks and crannies by your Beloved, by way of Words Of Affirmation OR Maybe, Acts Of Service (Devotion) is that lingo that gets you and revs up your ‘engines’, when your Boo decides to treat you to a ‘Work-free’ day, as far as domestic chores goes; where he gets to take out the trash, do the dishes or laundry, treats you to breakfast in bed or just cleans up after himself and not be a Slob for an ENTIRE day? OR you’re just a Happy Camper whose Significant Other must always, ALWAYS be present by your side…..hanging out, even if you’re both doing nothing in particular, cause your thing’s Quality Time and you’d have it no other way?!
Answer: All of the above, please! I love me a little bit of everything. On some days, there are no words and all you need is the presence and accompanying silence of that person. On other days, when doubts fill your mind for some crazy reason, you just need that one move, thought or action to re- assure you that you’re the only living thing that shines brightest in their hearts… Basically, there’s a need for every season.

10. What would you say’s the craziest, nuttiest thing you’ve ever found yourself doing that’s so TOTALLY outta character but you did it anyhow and enjoyed it too with absolutely no feelings of guilt?!
Answer: ‘ve done tons of crazy stuff, but haven’t enjoyed any so far; so i’ll stow the memories away. Some things ‘re just better left unsaid. Hehe.

Now, that was thoroughly fun! Thanks again Yemie.

My questions are…
1. What is writing to you?
2. Have you ever been called weird, why? And would you say you are weird?
3. How do you say ‘I love you’ in your dialect/ native language?
4. Which do you prefer? Daily love letters or daily gifts (however little)?
5. What is your favourite aspect of womanhood?

I would like to confer this award to the following amazing female (I hope to God they are all females)  bloggers.
Iwalewa

Tomi Adesina

Atim Mercy

Messedupdressup

Teddy

Kiddishrebel

Wolfgericardo

Zayta Kamal

Ifekelva

Royalty

Now, hit me with your best shot sisters! Till next time. 😀

Between: I am here thinking, OH MY LAWD! That moment when an Hausa Boy has got a British Accent… #okbye

**

© The Short Black Girl, 2015.

Advertisements

10 thoughts on “No boys allowed!

  1. Aw! You’re such a great sport Sparkly! You. Go. Gurl! ❤😎😄

    I absolutely love your responses, your bubbly, bumbling and boisterous persona shines through! And did I mention your high level of intelligence, specifically employed to outwit and totally evade the Island question?! 😞
    Oops! I just did! 😆

    Who does that?! Fancy being stranded on an enchanting island alone?! 😨All by themselves?!😯 C’mon ME, that’s soo sneaky! Habatically!😂😂😂

    That you speak all of the love lingos too?! Jeez! ‘Howsoever’ do I top that?! 😦😂

    Thank you sooo much darling, you rock as does your life’s philosophy amongst others! Many blessings to you Sweetkinz, am most elated you had you some fun too! Mwah! ❤😇

    Liked by 1 person

    1. Lool Mami. Evade? No. How dare I? You see, I am just awesome like that and I know you know this. Hehe! *wearing my full-split grin and doing Salsa like Anastasia’s subconscious. 😀

      Liked by 1 person

      1. Hehehe! I forgive you Sparkly and you’re radiating too especially seeing as mischief looks bedazzling on you and yes, you’re awesome through and through, for shizzie! So then, Sparkle ye on and dance the night away…who’s hating??? 😆😆😆

        Plus, ‘No Boys Allowed’…..that totally smarts, I do like! 😁😄

        Liked by 1 person

  2. All I really read & assimilated was the subject and the last 3 lines…#raisedBrow.

    The rest vaguely registered, so I’m gon say ‘good answers’. When I’m ready to answer those Yemie’s SAT questions, I’ll be sure to drop by again for some expo. You don’t mind, yeah?

    Liked by 2 people

    1. Lool Sheedart darling! Serious SAT something going on with those questions. I bet she’s on the GMAT or SHL scoring team! About the expo, Aba, what are friends for? You can just comean copy and paste sef (University style), just don’t forget to change the signature at the end. Hehe.

      And about the last three lines, em, well… #okbye. 😀

      Liked by 2 people

  3. @damore darling!! I just got the comments, m waiting for the numerous blushes 😳😳😳😳that came with reading it subside before I declare my undying love for ya. Don’t worry, i know you don’t do girls. I don’t either. But this love *in simi’s voice* dey do me tirin rin.

    Thanks much for the nomination, that expo will be much needed fa 😉

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s